Gjithnjë mbi drekesha në pjesën e përparme vishej edhe një përparje prej leshi e zbukuruar me kuadrate disa ngjyrëshe.

Kërcimtar.

Gjithnjë mbi drekesha në pjesën e përparme vishej edhe një përparje prej leshi e zbukuruar me kuadrate disa ngjyrëshe. Në to pasqyrohen veçantitë e kulturës dhe të shijeve artistike.

Muzika popullore e Tiranës është një fenomen konsolidohet në gjysmën e parë të shek.

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.

Në kujtimet e Flamurit kuzhina “tironse” nis me bukën e misrit dhe vijon me vezën me gjiz, hurdhra. Vallet folklorike të fshatrave të Tiranës në hapësirën e vallëzimit popullor shqiptar janë dëshmi e lashtësisë së etnokulturës sonë popullore. Gjurmime Albanologjike.

.

. . .

Ato jane trasheguese e transmetuese te shume elementeve, qe vijne nga lashtesia dhe nga koha e mesme, por jane. .

.

dr.

. Ndërsa në kokë mbanin shami shumë ngjyrëshe të lidhura nën gushë, pa i palosur në formë trekëndëshi.

fmFacebook:. Një punë që ka nisur që në muajin Qershor të këtij viti është finalizuar ditën e premte, në 17 Nëntor, në Sheshin Skëndërbej, Tiranë.

.
.
Ka shumë njoftime të reja në kategori të ndryshme që regjistrohen.

.

.

. Një punë që ka nisur që në muajin Qershor të këtij viti është finalizuar ditën e premte, në 17 Nëntor, në Sheshin Skëndërbej, Tiranë. Ato janë trashëguese të shumë elementëve, që vijnë nga lashtësia dhe nga koha e mesme, por janë njëkohësisht edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore me popuj të tjerë gjatë shekujve.

. . . . . .

.

. Pr gra, tipet kryesore t veshjeve, ishin: kostumi me xhublet (nj fund n form.

.

.

.

Tirana – Kryeqyteti.

.